Du behöver
- 1 msk rapsolja
- 250 g kycklingfil
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st paprika gul
- 1 st purjolök
- 50 g champinjoner
- 1 msk fisksås
- 1 msk ostronsås
- 2 tsk strösocker
- peppar
- 1 msk ingefära riven färsk
Garnera med:
koriander
limeklyfta
chilipeppar strimlad
Servera med:
äggnudlar
Gör så här
1
Hetta upp oljan i en wok eller en stekpanna. Tärna kycklingfiléerna. Hacka vitlöken. Stek kyckling och vitlök i woken.
2
Ansa paprika och purjolök och strimla dem fint. Skär svampen i kvartar.
3
Tillsätt paprika, purjolök, svamp, fisksås, ostronsås, socker, peppar, ingefära till woken och stek i 5 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
4
Servera med äggnudlar. Garnera med koriander, lime och chili.