Kyckling med paprika

Du behöver 1 msk rapsolja 250 g kycklingfil 1 st vitlöksklyfta 1 st paprika gul 1 st purjolök 50 g champinjoner 1 msk fisksås 1...

Du behöver

  • 1 msk rapsolja
  • 250 g kycklingfil
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st paprika gul
  • 1 st purjolök
  • 50 g champinjoner
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk ostronsås
  • 2 tsk strösocker
  • peppar
  • 1 msk ingefära riven färsk

Garnera med:

koriander
limeklyfta
chilipeppar strimlad

Servera med:

äggnudlar

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en wok eller en ­stekpanna. Tärna kycklingfiléerna. Hacka vitlöken. Stek kyckling och vitlök i ­woken.

2
Ansa paprika och purjolök och strimla dem fint. Skär svampen i kvartar.

3
Tillsätt paprika, ­purjolök, svamp, fisksås, ostronsås, socker, peppar, ingefära till woken och stek i 5 ­minuter. Kontrollera att kycklingen är ­genomstekt.

4
Servera med äggnudlar. Garnera med koriander, lime och chili.

Scroll to Top