Kyckling med mangosås

Du behöver 1 msk vetemjöl 1.25 dl teriyakisås 1 msk rapsolja 250 g kycklingfilé Mangosås: 0.5 st mango 0.5 st gul lök 1 dl buljong...

Du behöver

  • 1 msk vetemjöl
  • 1.25 dl teriyakisås
  • 1 msk rapsolja
  • 250 g kycklingfilé

Mangosås:

0.5 st mango
0.5 st gul lök
1 dl buljong av valfri sort
1 msk pressad limesaft
salt och peppar

Servera med:

fullkornsris
sockerärter
sallad
rädisor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör ut mjölet i teriyakisåsen och blanda i oljan. Vänd kycklingfiléerna i marinaden och lägg dem i en smord ugnsfast form. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 25 minuter.

2
Mangosås: Skala mangon och tärna fruktköttet. Skala och hacka löken, Koka upp buljongen och lägg i mango och lök och småkoka i 5 minuter. Mixa till en jämn sås. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera med kokta sockerärter, sallad och rädisor.

Scroll to Top