Kyckling med mango och paprika

Du behöver 250 g kycklingfil 1 st vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 0.5 st paprika gul 0.5 st grön paprika 1 st gul lök 50 g...

Du behöver

  • 250 g kycklingfil
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 st paprika gul
  • 0.5 st grön paprika
  • 1 st gul lök
  • 50 g champinjoner
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 msk ostronsås
  • 0.5 msk strösocker
  • peppar
  • 1 msk ingefära riven
  • 0.5 st mango

Garnera med:

koriander limeklyftor

Gör så här

1
Skär kycklingen i 1 cm tjocka skivor. Stek kyckling och hackad vitlök i en stekpanna med olja, 3–4 minuter.

2
Strimla paprikorna fint. Skala, dela och skiva löken tunt. Skiva svampen.

3
Tillsätt fisksås, ostronsås, socker, peppar, ingefära, paprika, lök och svamp till stekpannan och stek i ca 5 minuter.

4
Skala och klyfta mangon, och vänd ner i stekpannan. Strö över koriander och limeklyftor och servera direkt.

Scroll to Top