Du behöver
- 0.5 st squash
- 1 st gul lök
- 250 g potatis
- 250 g kycklingfil
- 2.5 dl buljong valfri sort
- 1 dl kokosmjölk
- 2 dl krossade tomater
- 50 g linser röda
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk jordnötssmör
- salt peppar
Garnera med:
mynta eller persilja
Servera med:
naanbröd eller ris
Gör så här
1
Tärna squashen. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen i bitar som är 2×2 cm. Tärna kycklingen i bitar som är 2×2 cm.
2
Blanda buljong, kokosmjölk, krossade tomater, linser, tomatpuré, sambal oelek, pressad vitlök och jordnötssmör i en gryta och koka upp. Salta och peppra.
3
Tillsätt kyckling, squash, lök och potatis och småkoka under lock, 20 minuter. Salta och peppra. Garnera med mynta eller persilja och servera med naanbröd (gärna fullkorn) eller ris.
Naanbröd
10 stycken: Blanda 500 g vetemjöl, 1 ½ msk bakpulver, 1 tsk salt. Tillsätt 2 ½ dl mjölk, 1 lätt vispat ägg och 1 dl yoghurt. Arbeta snabbt ihop degen till en smidig konsistens. Dela degen i 10 bitar. Rulla och platta ut till 172 cm tjocka, runda bröd. Lägg över på en plåt och grädda mitt i ugnen på 250º, 10 minuter. Servera bröden varma.