Kyckling med jordnötssmör

Du behöver 0.5 st squash 1 st gul lök 250 g potatis 250 g kycklingfil 2.5 dl buljong valfri sort 1 dl kokosmjölk 2 dl...

Du behöver

  • 0.5 st squash
  • 1 st gul lök
  • 250 g potatis
  • 250 g kycklingfil
  • 2.5 dl buljong valfri sort
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 dl krossade tomater
  • 50 g linser röda
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk jordnötssmör
  • salt peppar

Garnera med:

mynta eller persilja

Servera med:

naanbröd eller ris

Gör så här

1
Tärna squashen. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen i bitar som är 2×2 cm. Tärna kycklingen i bitar som är 2×2 cm.

2
Blanda buljong, kokosmjölk, krossade tomater, linser, tomatpuré, sambal oelek, pressad vitlök och jordnötssmör i en gryta och koka upp. Salta och peppra.

3
Tillsätt kyckling, squash, lök och potatis och småkoka under lock, 20 minuter. Salta och peppra. Garnera med mynta eller persilja och servera med naanbröd (gärna fullkorn) eller ris.


Kommentar:
Naanbröd
10 stycken: Blanda 500 g vetemjöl, 1 ½ msk bakpulver, 1 tsk salt. Tillsätt 2 ½ dl mjölk, 1 lätt vispat ägg och 1 dl yoghurt. Arbeta snabbt ihop degen till en smidig konsistens. Dela degen i 10 bitar. Rulla och platta ut till 172 cm tjocka, runda bröd. Lägg över på en plåt och grädda mitt i ugnen på 250º, 10 minuter. Servera bröden varma.

Scroll to Top