Kyckling i vitt vin

Du behöver 4 st kycklinglår myntakvistar salt peppar 1.5 dl vitt vin 150 g vindruvor kärnfria Servera med: tomater ugnsbakade potatis ugnsrostad bröd Ugn: 200°...

Du behöver

  • 4 st kycklinglår
  • myntakvistar
  • salt peppar
  • 1.5 dl vitt vin
  • 150 g vindruvor kärnfria

Servera med:

tomater ugnsbakade
potatis ugnsrostad
bröd

Ugn: 200°

Gör så här

1
Putsa kycklinglåren och lägg dem på en bädd av mynta i en ugnsform. Salta och peppra. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

2
Tillsätt vin och väl sköljda vindruvor och tillaga i ugnen, 15 minuter. Skumma av fettet från skyn och servera skyn till kycklingen. Servera med ugnsbakade tomater, ugnsrostad potatis och/eller bröd.

3
Ugnsbakade tomater: Halvera 500 g cocktailtomater och lägg dem med snittytan upp i en ugnsform. Ringla över 2 msk olivolja, 1 msk flytande honung, 1/2 tsk salt och peppar. Tillaga i ugnen på 100º, ca 2 timmar. Vid servering: Strö över strimlad basilika.

Scroll to Top