Kyckling i kryddig tomatsås

Du behöver 2 st kycklingklubbor 1 msk smör 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk ingefära riven färsk 0.5 tsk kardemumma malen 0.5...

Du behöver

  • 2 st kycklingklubbor
  • 1 msk smör
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 0.5 tsk kardemumma malen
  • 0.5 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 st lagerblad
  • 1 bitar kanel hel
  • 1 st burk kronärtskockor 400 gram
  • 1 dl vispgrädde
  • 0.5 dl russin gula
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och peppar

Servera med:

ris
sallad

Gör så här

1
Ta skinnet av kycklingen och dela varje klubba i två bitar, lår och ben. Bryn kycklingen runt om i en gryta med smör.

2
Skala och hacka lök och vitlök och lägg i grytan tillsammans med ingefära, kardemumma, koriander, paprikapulver, lagerblad, kanelstång och krossade tomater. Koka på svag värme under lock, 45 minuter.

3
Tillsätt grädde och russin och koka i ett par minuter. Smaka av med socker, citronsaft, salt och peppar. Servera med ris och sallad.

Scroll to Top