Du behöver
- 2 st kycklingklubbor
- 1 msk smör
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk ingefära riven färsk
- 0.5 tsk kardemumma malen
- 0.5 tsk koriander
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st lagerblad
- 1 bitar kanel hel
- 1 st burk kronärtskockor 400 gram
- 1 dl vispgrädde
- 0.5 dl russin gula
- 0.5 tsk strösocker
- 1 tsk pressad citronsaft
- salt och peppar
Servera med:
ris
sallad
Gör så här
1
Ta skinnet av kycklingen och dela varje klubba i två bitar, lår och ben. Bryn kycklingen runt om i en gryta med smör.
2
Skala och hacka lök och vitlök och lägg i grytan tillsammans med ingefära, kardemumma, koriander, paprikapulver, lagerblad, kanelstång och krossade tomater. Koka på svag värme under lock, 45 minuter.
3
Tillsätt grädde och russin och koka i ett par minuter. Smaka av med socker, citronsaft, salt och peppar. Servera med ris och sallad.