Du behöver
- 600 g kycklingfil
- 2 st palsternackor
- 2 st morötter
- 2 st sötpotatis
- 4 st potatis
- 2 st rödlökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 st citron
- 0.5 dl färsk timjan
- 2 msk olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk paprikapulver rökt
- salt peppar
Kryddsmör:
100 g smör
0.5 dl hackad persilja
1 st citron rivet skal
2 krm sambal oelek
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Skala palsternackor, morötter, sötpotatis, potatis och rödlök och skär i bitar, och lägg i formen.
2
Skala och skiva vitlöken och strö över. Skiva citronen och lägg skivorna ovanpå kycklingen. Strö över timjan.
3
Blanda olja, vinäger, paprikapulver, salt och peppar och blanda med allt i formen. Sprid ut allt jämnt i formen och tillaga i ugnen, ca 45 minuter.
4
Kryddsmör: Rör ihop rumsvarmt smör, persilja, citronskal och sambal oelek och servera till kycklingpannan.