Kyckling- och sötpotatisgratäng

Du behöver 700 g kycklingfil salt peppar 0.5 tsk chilipulver 650 g sötpotatis 2 st rödlök 1 dl soltorkade tomater i olja 2 dl oliver...

Du behöver

  • 700 g kycklingfil
  • salt peppar
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 650 g sötpotatis
  • 2 st rödlök
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 2 dl oliver gröna med pimento
  • 4 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk oregano

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och chilipulver. Lägg dem i en smord form. Skala och tärna sötpotatisen och lägg den bredvid. Baka i ugn i 30 minuter. Vänd kycklingen efter halva tiden.

2

Trasa sönder kycklingen med två gafflar. Skala och hacka löken. Strimla tomaterna. Lägg i en smord form eller portionsformar tillsammans med sötpotatis och delade oliver.

3

Vispa ihop ägg, grädde, crème fraiche, pressad vitlök, oregano, salt och peppar. Häll över kycklingen och baka i ugn i ca 40 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.

Scroll to Top