Du behöver
- 2 msk rapsolja
- 5 dl vatten
- 1 pkt jäst (50 g)
- 1 msk fiberhusk
- 1 msk stött kummin
- 1 tsk salt
- 1 dl äppelmos
- 3 dl fibrex
- 10.5 dl glutenfri mjölmix + 1 dl
Till pensling:
2 tsk sirap
1 msk vatten
1 tsk kummin
Ugn: 200°
Gräddningstid:
Det här behövs till 2 bröd:
Gör så här
1
Värm vatten och olja till fingervärme (37°). Rör ut den smulade jästen med degspadet och tillsätt Fiberhusken. Låt det stå i 10 minuter innan du fortsätter.
2
Rör i resten av ingredienserna (ta 10-11 dl mjölmix) och arbeta samman till en smidig deg. Täck över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.
3
Arbeta ihop degen efter jäsningen och tillsätt mer mjölmix om det behövs för att få en deg som går att hantera.
4
Forma två längder av degen och lägg på bakpapperstäckt plåt.
5
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med sirap och vatten blandat och strö kumminfrön ovanpå. Skjut in plåten andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen.
6
Låt det gräddade brödet kallna under bakduk. Det kan frysas.