Kumminbröd

Mustigt kumminbröd med smak av äpple och kardemumma.

Du behöver

  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk stött kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 dl äppelmos
  • 3 dl fibrex
  • 10.5 dl glutenfri mjölmix + 1 dl

Till pensling:

2 tsk sirap
1 msk vatten
1 tsk kummin

Ugn: 200°

Gräddningstid:

Det här behövs till 2 bröd:

Gör så här

1
Värm vatten och olja till fingervärme (37°). Rör ut den smulade jästen med degspadet och tillsätt Fiberhusken. Låt det stå i 10 minuter innan du fortsätter.

2
Rör i resten av ingredienserna (ta 10-11 dl mjölmix) och arbeta samman till en smidig deg. Täck över bunken och låt degen jäsa i 30 minuter.

3
Arbeta ihop degen efter jäsningen och tillsätt mer mjölmix om det behövs för att få en deg som går att hantera.

4
Forma två längder av degen och lägg på bakpapperstäckt plåt.

5
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla med sirap och vatten blandat och strö kumminfrön ovanpå. Skjut in plåten andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen.

6
Låt det gräddade brödet kallna under bakduk. Det kan frysas.

Scroll to Top