Kryddstekt fläskytterfilé med mangosås

Du behöver 2 st fläskytterfiléer mörade, ca 500 g 2 msk smör Kryddblandning: 2 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar nymald 2 tsk chilipeppar 0.5 tsk...

Du behöver

  • 2 st fläskytterfiléer mörade, ca 500 g
  • 2 msk smör

Kryddblandning:

2 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar nymald
2 tsk chilipeppar
0.5 tsk chili flakes
2 tsk paprikapulver rökt

Mangosås:

250 g mangotärningar frysta
1 st lime rivet skal och pressad saft
2 tsk ingefära riven
2 msk sweet chilisås
1.25 dl gräddfil
salt peppar

Servera med:

isbergssallad
melon- och mangosallad se recept

Ugn: 175°

Gör så här

1
Kryddblandning: Blanda salt, peppar, chilipeppar, chili flakes, rökt paprikapulver.

2
Torka av köttet och gnid in kryddblandningen i köttet. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör och lägg över i en ugnsform. Stick in en köttermometer och tillaga i nedre delen av ugnen tills temperaturen är 65°. Låt köttet kallna.

3
Skölj och strimla isbergssalladen och lägg på ett fat. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg ovanpå.

4
Mangosås: Tina mangon. Mixa mango, limeskal och -saft, ingefära, sweet chilisås och gräddfil till en slät sås. Salta och peppra.

Scroll to Top