Kryddig soppa med kyckling

Du behöver 250 g kycklingfil 1 st gul lök 2 st morötter 2 st bladselleri 1 msk rapsolja 2 dl krossade tomater 1 msk tomatpuré...

Du behöver

  • 250 g kycklingfil
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 2 st bladselleri
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • chiliflakes ev
  • 4 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt peppar
  • 0.5 st paprika gul
  • 60 g pasta t ex makaroner

Garnera med:

persilja

Servera med:

fullkornsbröd

Gör så här

1
Tärna kycklingen. Skala och hacka löken. Skala morötterna och tärna dem och stjälkselleri. Fräs lök, morötter och selleri i en gryta med olja, 1 minut. Lägg i kycklingen och fräs tills det fått lite färg.

2
Tillsätt tomater, tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, buljong och pressad vitlök, och småkoka under lock, 20 minuter. Salta och peppra.

3
Tärna paprikorna och rör ner i soppan. Koka ett par minuter till.

4
Koka pastan. Låt den rinna av och tillsätt till soppan. Garnera med persilja och servera med bröd.

Scroll to Top