Kryddig rödlökssill

Du behöver 2 st förpackningar inläggningssill 2.5 st rödlökar Lag: 0.5 dl ättiksprit 12 1.25 dl strösocker 1.5 dl vatten 2 tsk dillfrö 2 tsk...

Du behöver

  • 2 st förpackningar inläggningssill
  • 2.5 st rödlökar

Lag:

0.5 dl ättiksprit 12
1.25 dl strösocker
1.5 dl vatten
2 tsk dillfrö
2 tsk fänkålsfrön
0.5 tsk kummin
1 st lagerblad
0.5 tsk svartpepparkorn stött

Gör så här

1
Lag: Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen och kyl lagen i kallt vattenbad. Rosta dillfrön, fänkålsfrön och kummin under omrörning i en torr het stekpanna, ca 2 minuter. Lägg över i lagen tillsammans med lagerblad och stött svartpeppar.

2
Skölj sillen och skär den i bitar som är 2 cm. Skala och skiva löken. Varva lök och sill i en glasburk. Häll över lagen och låt sillen stå i kylen 1 dygn innan servering.

Scroll to Top