Kristinas Budapestbakelse

Du behöver 6 st äggvitor 3 dl strösocker 1 dl hasselnötter 2 msk snabbmarsansåspulver kallrörd Fyllning: 4 dl vispgrädde 250 g blåbär Garnera med: vispgrädde...

Du behöver

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 msk snabbmarsansåspulver kallrörd

Fyllning:

4 dl vispgrädde
250 g blåbär

Garnera med:

vispgrädde
blåbär

Ugn: 175°

12 bitar

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en blank maräng.

2
Hacka nötterna. Tillsätt hälften av nötterna och marsanpulver till marängsmeten.

3
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av nötterna. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.

4
Fyllning: Stjälp upp bottnen och bred över vispad grädde. Strö över blåbär och rulla ihop. Skär i bitar och garnera med grädde och blåbär.

Scroll to Top