Krispiga kycklingben med melonsallad

Du behöver 4 st kycklingben ca 400 g 1 st ägg 1 dl Bran Flakes ca 20 g, frukostflingor 0.5 tsk paprikapulver 0.25 tsk chilipulver...

Du behöver

  • 4 st kycklingben ca 400 g
  • 1 st ägg
  • 1 dl Bran Flakes ca 20 g, frukostflingor
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.25 tsk chilipulver
  • salt peppar

Servera med:

sallad
fullkornspasta

Ugn: 200°

Gör så här

1
Tina kycklingbenen om de är frusna. Ta bort skinnet.

2
Vispa upp ägget. Lägg frukostflingor, paprikapulver, chilipulver, salt och peppar i en plastpåse och krossa flingorna grovt.

3
Vänd kycklingbenen först i ägget och sedan i flingorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, i 40–45 minuter, tills de är genomstekta. Servera med sallad och pasta.

Scroll to Top