Krämig svamppasta med getost

Gräddkokt svamp, getost och rostade pinjenötter gör vardagspastan till en festrätt.

Du behöver

  • 1 l blandsvamp eller kantareller
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • smör
  • 1.5 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 350 g pasta
  • 2 dl hackad persilja
  • 200 g getost
  • 50 g pinjenötter rostade

Gör så här

1
Rensa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör, tills vätskan kokat in.

2
Tillsätt pressad vitlök och vin och låt vinet koka in. Häll på grädde och koka på svag värme under lock, ca 5 minuter. Salta och peppra.

3
Koka pastan och låt den rinna av. Blanda pasta, sås, persilja, smulad getost och toppa med pinjenötter.

Scroll to Top