Krämig sellerisoppa med äppel- och baconspett

Grillade fruktspett är ett trevligt och enkelt sätt att förgylla vardagssoppan.

Du behöver

  • 300 g potatis mjölig
  • 300 g rotselleri
  • 1 st gul lök
  • 5 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 3 dl mjölk 3%
  • 2.5 dl mellangrädde
  • flingsalt
  • nymald vitpeppar
  • hackad gräslök

Fruktspett:

1 pkt bacon 140 g
2 st äpplen
grillspett

Ugn: 275º, grill

Gör så här

1
Skala potatis och selleri och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken.

2
Koka upp vatten och fond och tillsätt potatis, selleri och lök och koka under lock tills potatis och selleri är mjuka och lite mosiga, ca 20 minuter.

3
Mixa soppan slät tillsammans med mjölk och grädde. Koka ihop soppan några minuter och smaka av med salt och peppar. Strö över gräslök.

4
Fruktspett: Dela baconet på längden. Kärna ur och skär varje äpple i 8 klyftor. Linda bacon runt äppelklyftorna och trä upp på spett. Grilla mitt i ugnen i ca 8 minuter.

Scroll to Top