Krämig örtpotatis med spenat

Du behöver 1 kg delikatesspotatis 5 dl babyspenat löst packad 1 st rödlök liten 3 msk hackad gräslök Dressing: 2 st äggulor 1 tsk pressad...

Du behöver

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 5 dl babyspenat löst packad
  • 1 st rödlök liten
  • 3 msk hackad gräslök

Dressing:

2 st äggulor
1 tsk pressad citronsaft
2 tsk skånsk grovkornig senap
1 st vitlöksklyfta
1 dl hackad dill
1 dl hackad persilja
1.5 dl rapsolja
1 msk vatten
flingsalt nymald peppar

Gör så här

1
Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna.

2
Dressing: Mixa äggulor, citronsaft, senap, pressad vitlök, dill och persilja. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Tillsätt vattnet. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär potatisen i bitar och vänd ner i dressingen.

4
Vid servering: Vänd ner spenaten. Lägg upp salladen och strö över hackad rödlök och gräslök.

Scroll to Top