Krämig getostgnocchi med salamichips

Alla gillar inte getost och i den här krämiga ostsåsen går det lika bra att använda gorgonzola. Och salamichipsen kan man göra på samma sätt med parmaskinka.

Du behöver

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl mjölk
  • getost ca 150 g
  • flingsalt nymald peppar
  • 50 g pinjenötter
  • 500 g färsk potatisgnocchi
  • 140 g färsk babyspenat

Salamichips:

salami ca 12 skivor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda crème fraiche, mjölk och smulad ost i en kastrull. Värm sakta tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.

2
Salamichips: Lägg salamin på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt kallna på hushållspapper.

3
Rosta pinjenötterna i en torr och het panna.

4
Koka gnocchin. Lägg i sköljd spenat precis mot slutet av koktiden. Häll av kokvattnet.

5
Vänd ner gnocchi och spenat i ostsåsen. Lägg upp och strö över nötterna. Servera med chipsen.

Scroll to Top