Krämig fisksoppa

Du behöver 300 g fiskfilé t ex pollock salt peppar 0.5 st gul lök 2 st morötter 1 msk smör 5 dl fiskbuljong av tärning...

Du behöver

  • 300 g fiskfilé t ex pollock
  • salt peppar
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 msk smör
  • 5 dl fiskbuljong av tärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk persilja

Garnera med:

röd chilipeppar

Servera med:

fullkornsbaguette

Gör så här

1
Tärna fisken och krydda med salt och peppar.

2
Hacka löken och skär morötterna i tunna stavar och fräs i en gryta med smör. Tillsätt buljong och grädde och koka upp.

3
Lägg i fisken och sjud i 4–5 minuter. Smaka av soppan med senap, citronsaft, salt, peppar och hackad persilja. Garnera ev med hackad chili och servera med rostad baguette.

Scroll to Top