Du behöver
- 300 g lövbiff
- 1 st gul lök
- 1 st morot stor
- 100 g rotselleri
- 2 st potatis fasta
- 1 st purjolök
- 100 g haricots verts
- smör
- 15 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 1 tsk torkad timjan
- 2 msk tomatpuré
- flingsalt
- nymald peppar
- 1.5 dl hackad persilja
Pepparrotskräm:
2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1.5 msk pepparrot färskriven
flingsalt
Gör så här
1
Strimla köttet. Skala och hacka löken. Skala morot, selleri och potatis och tärna smått. Skölj och strimla purjolöken. Dela bönorna.
2
Fräs lök, morot och selleri i gryta med smör utan att det tar färg. Höj värmen något, lägg i köttet och låt det brynas.
3
Tillsätt vatten, fond, timjan och tomatpuré koka under lock, ca 10 minuter. Blanda i potatis, purjolök och bönor och koka tills alla grönsaker är mjuka, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda i persilja.
4
Pepparrotskräm: Blanda crème fraiche, majonnäs och pepparrot. Smaka av med salt.