Köttsoppa med pepparrotskräm

En mustig köttsoppa kan man enkelt laga med lövbiff. En klick pepparrots-kräm är pricken över i.

Du behöver

  • 300 g lövbiff
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot stor
  • 100 g rotselleri
  • 2 st potatis fasta
  • 1 st purjolök
  • 100 g haricots verts
  • smör
  • 15 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1.5 dl hackad persilja

Pepparrotskräm:

2 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1.5 msk pepparrot färskriven
flingsalt

Gör så här

1
Strimla köttet. Skala och hacka löken. Skala morot, selleri och potatis och tärna smått. Skölj och strimla purjolöken. Dela bönorna.

2
Fräs lök, morot och selleri i gryta med smör utan att det tar färg. Höj värmen något, lägg i köttet och låt det brynas.

3
Tillsätt vatten, fond, timjan och tomatpuré koka under lock, ca 10 minuter. Blanda i potatis, purjolök och bönor och koka tills alla grönsaker är mjuka, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar och blanda i persilja.

4
Pepparrotskräm: Blanda crème fraiche, majonnäs och pepparrot. Smaka av med salt.

Scroll to Top