Köttfärspaj

Du behöver Pajdeg: 4 dl vetemjöl 175 g smör 2 msk vatten Fyllning: 400 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 1 st gul lök...

Du behöver

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
175 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

400 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
200 g champinjoner
salt peppar
1 tsk oregano
2 tsk vetemjöl
1 dl crème fraîche
0.5 dl chilisås

Äggstanning:

2 st ägg
1 dl riven ost

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka samman mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta undan en fjärdedel av degen till locket. Tryck ut resten i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva svampen. Tillsätt lök, vitlök och svamp till färsen och stek i 5 minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Strö över mjöl och tillsätt crème fraiche och chilisås. Koka ett par minuter.

3
Äggstanning: Vispa upp äggen och rör ner i färsen tillsammans med ost. Häll färsen i det förgräddade pajskalet.

4
Rulla remsor av degen och lägg som ett galler över fyllningen. Grädda i 20 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top