Köttfärslimpa

Du behöver 250 g champinjoner 500 g köttfärs 1 dl vetemjöl 2 dl vatten eller mjölk 1 st ägg 2 msk lök riven gul salt...

Du behöver

  • 250 g champinjoner
  • 500 g köttfärs
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten eller mjölk
  • 1 st ägg
  • 2 msk lök riven gul
  • salt och peppar

Garnera med:

bacontärningar lagerblad

Servera med:

bakad potatis + bakade tomater

Ugn: 175°

Gör så här

1
Hacka champinjonerna. Blanda färs, mjöl, vatten, ägg, salt och peppar i en skål. Rör färsen smidig och jämn.

2
Blanda i champinjonerna och löken. Forma färsen till en limpa och lägg i en form med bakplåtspapper.

3
Strö över bacontärningar och lagerblad. Baka i ugn i 1 timme. Servera med bakad potatis och bakade tomater. Du kan baka potatisen i ugnen samtidigt som köttfärslimpan. Välj små eller halverade potatisar. En handfull körsbärstomater är också gott att lägga vid limpan.

Scroll to Top