Du behöver
- 250 g champinjoner
- 500 g köttfärs
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl vatten eller mjölk
- 1 st ägg
- 2 msk lök riven gul
- salt och peppar
Garnera med:
bacontärningar lagerblad
Servera med:
bakad potatis + bakade tomater
Ugn: 175°
Gör så här
1
Hacka champinjonerna. Blanda färs, mjöl, vatten, ägg, salt och peppar i en skål. Rör färsen smidig och jämn.
2
Blanda i champinjonerna och löken. Forma färsen till en limpa och lägg i en form med bakplåtspapper.
3
Strö över bacontärningar och lagerblad. Baka i ugn i 1 timme. Servera med bakad potatis och bakade tomater. Du kan baka potatisen i ugnen samtidigt som köttfärslimpan. Välj små eller halverade potatisar. En handfull körsbärstomater är också gott att lägga vid limpan.