Köttfärslimpa med svamp och rödbeta

Du behöver 0.5 st gul lök 0.5 l kantareller färska smör 2 tsk torkad timjan 0.5 dl ströbröd 2 dl mjölk 1 dl rödbeta finriven,...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 l kantareller färska
  • smör
  • 2 tsk torkad timjan
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl rödbeta finriven, rå
  • 1 st ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 500 g viltfärs eller nötfärs
  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 8 st potatis
  • 2 st rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk viltfond
  • 1 msk torkad timjan
  • flingsalt

Servera med:

gelé
gurka inlagd

Ugn: 250°175°

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Rensa och hacka svampen. Fräs lök och svamp i en stekpanna med smör. Blanda i timjan mot slutet. Låt kallna.

2
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det svälla, ca 10 minuter. Tillsätt rödbeta, ägg, salt, peppar och färs, och arbeta ihop till en smidig smet. Forma smeten till en limpa i en stor ugnsfast form.

3
Skala och skär morötter, palsternacka, potatis och lök grovt och lägg runt köttfärslimpan.

4
Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna. Strö på timjan och salt. Tillaga mitt i ugnen på 250º i 15 minuter. Sänk värmen till 175º och fortsätt stekningen i ca 40 minuter. Ös med skyn några gånger under stektiden. Servera med gelé och inlagd gurka.

Scroll to Top