Köttfärslimpa med rotfrukter

Du behöver Färs: 1 st lök liten 5 st enbär 200 g skinkfärs 200 g nötfärs 1 st ägg 0.5 dl havregryn 1 dl buljong...

Du behöver

Färs:

1 st lök liten
5 st enbär
200 g skinkfärs
200 g nötfärs
1 st ägg
0.5 dl havregryn
1 dl buljong eller vatten
1.5 tsk salt (1 tsk om det är buljong i färsen)
peppar
2 skiva serranoskinka eller Parmaskinka

Rotfrukter:

1 st rödlök
3.5 st morötter
2 st palsternackor
50 g torkade tranbär
1 st rosmarin eller 1
salt peppar
3 dl buljong av tärning
redning ev

Servera med:

potatis eller pasta

Ugn: 225°/175°

Gör så här

1
Färs: Skala och riv eller finhacka löken. Krossa enbären. Blanda lök, enbär, all köttfärs, ägg, havregryn, buljong, salt och peppar till en jämn färs. Forma färsen till en limpa och lägg i en ugnsfast form. Tillaga i ugnen på 225º i 15 minuter. Lägg skinkan på köttfärsen.

2
Rotfrukter: Skala och klyfta löken. Skala morötter och palsternackor och skär i bitar. Lägg lök, rotfrukter och tranbär runt köttfärslimpan och krydda med rosmarin, salt och peppar. Häll på buljongen och tillaga klart på 175°, ca 40 minuter tills köttfärslimpan är klar.

3
Häll ev skyn i en gryta och red av till en sås. Servera potatis eller pasta.

Scroll to Top