Köttfärslimpa med rostad potatis

Du behöver 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 0.75 dl havregryn 1 dl vatten 0.5 dl vispgrädde 1 st ägg 800 g...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.75 dl havregryn
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 800 g köttfärs
  • salt peppar
  • 0.5 dl pesto finns att köpa färdig
  • 150 g mozzarella
  • 140 g bacon
  • 800 g potatis
  • 400 g morötter
  • 2 msk olivolja
  • rosmarinkvistar

Sås:

2 dl crème fraîche
2 msk dijonsenap
steksky

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Låt svalna något. Blanda havregryn, vatten, grädde och ägg i en skål och låt stå i 5 minuter.

2
Blanda i stekt lök, färs, salt och peppar och arbeta ihop till en jämn färs. Lägg upp på skärbräda och platta ut till en rektangel.

3
Bred på pesto och lägg på skivad mozzarella. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfast form. Täck limpan med bacon.

4
Skala och klyfta potatisen. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg potatis och morötter runt om köttfärslimpan. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Strö över rosmarin och tillaga i ugnen, ca 40 minuter.

5
Sås: Blanda crème fraiche, dijonsenap och steksky från köttfärslimpan i en kastrull och värm under omrörning och servera till.

Scroll to Top