Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 msk smör eller margarin
- 0.75 dl havregryn
- 1 dl vatten
- 0.5 dl vispgrädde
- 1 st ägg
- 800 g köttfärs
- salt peppar
- 0.5 dl pesto finns att köpa färdig
- 150 g mozzarella
- 140 g bacon
- 800 g potatis
- 400 g morötter
- 2 msk olivolja
- rosmarinkvistar
Sås:
2 dl crème fraîche
2 msk dijonsenap
steksky
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Låt svalna något. Blanda havregryn, vatten, grädde och ägg i en skål och låt stå i 5 minuter.
2
Blanda i stekt lök, färs, salt och peppar och arbeta ihop till en jämn färs. Lägg upp på skärbräda och platta ut till en rektangel.
3
Bred på pesto och lägg på skivad mozzarella. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsfast form. Täck limpan med bacon.
4
Skala och klyfta potatisen. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg potatis och morötter runt om köttfärslimpan. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Strö över rosmarin och tillaga i ugnen, ca 40 minuter.
5
Sås: Blanda crème fraiche, dijonsenap och steksky från köttfärslimpan i en kastrull och värm under omrörning och servera till.