Köttfärsjärpar med grönt ris och fänkål

Du behöver 300 g fänkål 2.5 dl grönsaksbuljong av tärning 1 st persiljestjälk 3 st timjan kvistar salt peppar 200 g köttfärs 1 st vitlöksklyfta...

Du behöver

  • 300 g fänkål
  • 2.5 dl grönsaksbuljong av tärning
  • 1 st persiljestjälk
  • 3 st timjan kvistar
  • salt peppar
  • 200 g köttfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt peppar

Grönt ris:

150 g vildrisblandning
40 g aprikoser torkade
2 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
2 msk hackad mynta
50 g marinad fetaost

Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela fänkålen i åtta klyftor och lägg i en ugnsfast form. Häll på buljong, persilja, timjan, salt och peppar. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugnen, 20 minuter.

2
Blanda färs, pressad vitlök och persilja och forma 6 små järpar av färsen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 10 minuter.

3
Grönt ris: Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka aprikoserna grovt. Blanda ner aprikoser, örter och fetaost i riset.

Scroll to Top