Du behöver
- 300 g fänkål
- 2.5 dl grönsaksbuljong av tärning
- 1 st persiljestjälk
- 3 st timjan kvistar
- salt peppar
- 200 g köttfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 dl hackad persilja
- salt peppar
Grönt ris:
150 g vildrisblandning
40 g aprikoser torkade
2 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
2 msk hackad mynta
50 g marinad fetaost
Ugn: 200°
Gör så här
1
Dela fänkålen i åtta klyftor och lägg i en ugnsfast form. Häll på buljong, persilja, timjan, salt och peppar. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i ugnen, 20 minuter.
2
Blanda färs, pressad vitlök och persilja och forma 6 små järpar av färsen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 10 minuter.
3
Grönt ris: Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka aprikoserna grovt. Blanda ner aprikoser, örter och fetaost i riset.