Köttfärsgratäng med rotfrukter

Du behöver 2 st gula lökar 2 tsk curry 1 msk smör 500 g blandade rotfrukter 1 tsk salt 1 st ägg 1.5 dl mjölk...

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör
  • 500 g blandade rotfrukter
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 400 g köttfärs valfri sort
  • 50 g ströbröd
  • 20 g pinjenötter
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk salt
  • peppar
  • 4 st lagerblad

Toppning:

1 st ägg
1 dl mjölk

Servera med:

potatis ugnsrostad
fullkornsbröd
råkostsallad

Ugn: 180°

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs curry i en gryta med smör. Tillsätt löken och fräs ett par minuter. Skala och skär rotfrukterna i bitar och stek dem mjuka. Salta och peppra, och ta grytan från värmen.

2
Rör ihop ägg, mjölk, färs, ströbröd, pinjenötter, citronsaft, mango chutney, salt och peppar.

3
Lägg rotfrukterna i en smord ugnsform och fördela färsen ovanpå. Stick ev ner lagerbladen i färsen. Tillaga mitt i ugnen, 20 minuter.

4
Toppning: Vispa ihop ägg och mjölk och häll över rätten. Tillaga i ugnen i ytterligare 30 minuter. Servera med ugnsrostad potatis eller bröd samt råkostssallad.

Scroll to Top