Du behöver
- 2 st gula lökar
- 2 tsk curry
- 1 msk smör
- 500 g blandade rotfrukter
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- 1.5 dl mjölk
- 400 g köttfärs valfri sort
- 50 g ströbröd
- 20 g pinjenötter
- 2 msk pressad citronsaft
- 3 msk mango chutney
- 1 tsk salt
- peppar
- 4 st lagerblad
Toppning:
1 st ägg
1 dl mjölk
Servera med:
potatis ugnsrostad
fullkornsbröd
råkostsallad
Ugn: 180°
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs curry i en gryta med smör. Tillsätt löken och fräs ett par minuter. Skala och skär rotfrukterna i bitar och stek dem mjuka. Salta och peppra, och ta grytan från värmen.
2
Rör ihop ägg, mjölk, färs, ströbröd, pinjenötter, citronsaft, mango chutney, salt och peppar.
3
Lägg rotfrukterna i en smord ugnsform och fördela färsen ovanpå. Stick ev ner lagerbladen i färsen. Tillaga mitt i ugnen, 20 minuter.
4
Toppning: Vispa ihop ägg och mjölk och häll över rätten. Tillaga i ugnen i ytterligare 30 minuter. Servera med ugnsrostad potatis eller bröd samt råkostssallad.