Köttfärsbiffar med morots- och apelsinsallad

Du behöver 300 g köttfärs salt peppar olivolja till stekning Morots- och apelsin­sallad: 250 g morot 2 st apelsiner 1.5 msk pressad citronsaft 1.5 tsk...

Du behöver

  • 300 g köttfärs
  • salt peppar
  • olivolja till stekning

Morots- och apelsin­sallad:

250 g morot
2 st apelsiner
1.5 msk pressad citronsaft
1.5 tsk flytande honung
50 g sallad späd

Servera med:

pitabröd
hummus eller tzatziki

Gör så här

1
Krydda färsen med salt och peppar och forma färsen till 4 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med smör och olja tills de är genomstekta, ca 15 minuter.

2
Morots- och apelsinsallad: Skala och strimla morötterna tunt eller riv dem grovt. Skala apelsinerna med kniv så allt det vita kommer bort. Skär apelsinerna i bitar. Blanda morötter, apelsin, citronsaft och honung. Lägg upp salladsbladen på ett fat och fördela morots- och apelsinblandningen ovanpå.

3
Servera med pitabröd och hummus eller tzatziki.

Scroll to Top