Köttfärs med rotfrukter

Du behöver 200 g köttfärs 1 tsk smör rapsolja 0.5 st gul lök 150 g palsternacka 100 g rotselleri 100 g morötter 2 dl vatten...

Du behöver

  • 200 g köttfärs
  • 1 tsk smör rapsolja
  • 0.5 st gul lök
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 100 g morötter
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk majsstärkelse Maizena
  • salt peppar

Servera med:

fullkornspasta eller potatismos
gröna bönor majskorn och rödlöksringar

Gör så här

1
Bryn färsen i en gryta med smör- och rapsolja. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen.

2
Skala palsternacka, rotselleri och morot och skär i tärningar som är 1×1 cm och låt dem fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt vatten och småkoka i 15 minuter.

3
Rör ut majsstärkelse i 1 msk vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller potatismos och bönor, majs och lök.

Scroll to Top