Du behöver
- 200 g köttfärs
- 1 tsk smör rapsolja
- 0.5 st gul lök
- 150 g palsternacka
- 100 g rotselleri
- 100 g morötter
- 2 dl vatten
- 2 tsk majsstärkelse Maizena
- salt peppar
Servera med:
fullkornspasta eller potatismos
gröna bönor majskorn och rödlöksringar
Gör så här
1
Bryn färsen i en gryta med smör- och rapsolja. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen.
2
Skala palsternacka, rotselleri och morot och skär i tärningar som är 1×1 cm och låt dem fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt vatten och småkoka i 15 minuter.
3
Rör ut majsstärkelse i 1 msk vatten och red av såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta eller potatismos och bönor, majs och lök.