Du behöver
- 500 g korv smaksatt
- 1 st purjolök
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 1 msk kycklingfond
- 4 st soltorkade tomater i olja
- 250 g blomkål
- 150 g sockerärter
- 0.5 dl hackad persilja
Servera med:
ris eller potatis, sallad
Gör så här
1
Skiva korven, skölj och skiva purjolöken. Fräs korven i en stekpanna med smör. Lägg i purjolöken och fräs lite till.
2
Lägg över i en gryta och häll i grädde, mjölk och fond. Strimla tomaterna och lägg i tillsammans med mindre blomkålsbuketter.
3
Koka upp och koka i 5 minuter. Späd eventuellt med mer mjölk. Ansa sockerärterna och lägg ner i grytan.
4
Koka ett par minuter. Strö över persilja och servera.