Korvgryta

Du behöver 500 g korv smaksatt 1 st purjolök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 msk kycklingfond 4 st...

Du behöver

  • 500 g korv smaksatt
  • 1 st purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • 250 g blomkål
  • 150 g sockerärter
  • 0.5 dl hackad persilja

Servera med:

ris eller potatis, sallad

Gör så här

1
Skiva korven, skölj och skiva purjolöken. Fräs korven i en stekpanna med smör. Lägg i purjolöken och fräs lite till.

2
Lägg över i en gryta och häll i grädde, mjölk och fond. Strimla tomaterna och lägg i tillsammans med mindre blomkålsbuketter.

3
Koka upp och koka i 5 minuter. Späd eventuellt med mer mjölk. Ansa sockerärterna och lägg ner i grytan.

4
Koka ett par minuter. Strö över persilja och servera.

Scroll to Top