Du behöver
- 150 g smör
- 2 dl ljust muscovadosocker
- 2 st ägg
- 0.5 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1.5 dl körsbär urkärnade
Garnera med:
Vispad grädde
körsbär
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och muscovadosocker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i mjölk och mjöl blandat med bakpulver.
2
Vänd i körsbären och fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Låt svalna och garnera med vispad grädde och körsbär.
* Prova med en provsticka om muffinsen är klar. Stickan ska vara torr.
* Ställ pappersformar i ett muffinsbleck så håller de formen fint.
* Antalet muffins beror på storleken på formarna. Fyll dem till 3/4 med smet så blir det lagom.