Körsbärscurd

?Korsordscurd? kan man också kalla det här receptet. När du kommer till momentet att röra i curden kan du sätta dig vid spisen med ett korsord till exempel. Du behöver inte röra oavbrutet och inte så fort. Rör en stund varje minut. Mot slutet när curden börjar tjockna är det viktigt att du rör sakta hela tiden. Underbart god på en skiva rostat bröd, ett kex eller som tårtfyllning.

Du behöver

  • 200 g körsbär
  • 2 st äggulor
  • 1 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 krm salt
  • 125 g smör

2 mindre burkar

Gör så här

1
Skölj och koka körsbären mjuka i ytterst lite vatten. Krossa bären mot kastrullkanten. Låt saften rinna av genom en sil, och pressa ut den sista saften.

2
Vispa äggulor, ägg och socker i en skål. Ställ skålen i ett hett vattenbad och tillsätt körsbärsaft, citronsaft och salt, och rör till krämen tjocknat (se anvisning ovan), ca 15 minuter.

3
Tillsätt smöret i bitar under omrörning och rör tills smöret smält. Fyll på burkar och låt svalna. Förvara i kylen.

Scroll to Top