Korngrynssallad med rostade rödbetor och fläsk

Korngryn och fläsk är en klassiker. Här blir de omtyckta ingredienserna istället en fräsch och matig sallad. Tänk på att köpa hela korngryn, krossat korn blir mer som gröt.

Du behöver

  • 2 dl korngryn hela
  • rödbetor ca 500 g
  • 1.5 msk rapsolja
  • flingsalt nymald peppar
  • sidfläsk ca 200 g rökt
  • 1 st rödlök
  • 1 st huvud frisésallad
  • 2 msk crèma di balsamico
  • 2.5 msk rapsolja
  • 140 g ädelost kvibille
  • 1 dl valnötter grovhackade

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av överblivet kokvatten och låt korngrynen ånga av.

2
Borsta rödbetorna rena och skär dem i klyftor. Lägg rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med 1 1/2 msk olja, salt och peppar. Rosta rödbetorna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 25 minuter.

3
Strimla fläsket och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva löken tunt. Blanda korngryn och lök.

4
Lägg upp salladsblad, korngryn och rödbetor på ett fat. Ringla över crèma di balsamico och olja. Salta och pepprar. Strö över fläsk, smulad ost och nötter.

Scroll to Top