Du behöver
- 2 dl korngryn hela
- rödbetor ca 500 g
- 1.5 msk rapsolja
- flingsalt nymald peppar
- sidfläsk ca 200 g rökt
- 1 st rödlök
- 1 st huvud frisésallad
- 2 msk crèma di balsamico
- 2.5 msk rapsolja
- 140 g ädelost kvibille
- 1 dl valnötter grovhackade
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av överblivet kokvatten och låt korngrynen ånga av.
2
Borsta rödbetorna rena och skär dem i klyftor. Lägg rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med 1 1/2 msk olja, salt och peppar. Rosta rödbetorna mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 25 minuter.
3
Strimla fläsket och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Skala och skiva löken tunt. Blanda korngryn och lök.
4
Lägg upp salladsblad, korngryn och rödbetor på ett fat. Ringla över crèma di balsamico och olja. Salta och pepprar. Strö över fläsk, smulad ost och nötter.