Konjaksspetsad chokladfondant

Kladdkaka i miniformat. Kakorna serveras ljumma och nygräddade för att få dem så där ljuvligt kladdiga inuti. Vi förbereder så mycket som möjligt genom att göra en bake off-variant och gräddar fondanten direkt från frysen.

Du behöver

  • 250 g mörk choklad 70
  • 250 g smör
  • 4 st äggulor
  • 4 st ägg
  • 1 dl rörsocker
  • 2 msk konjak
  • 1 dl vetemjöl
  • 6 st chokladtryffel gärna med konjakssmak

Servera med:

crème fraîche
choklad strimlad mörk
bär färska
mynta

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer ca 2 dl.

2
Smält chokladen i bitar och smör på svag värme.

3
Rör ihop äggulor, ägg, socker och konjak för hand utan att slå in luft. Sikta ner mjölet i äggvispet. Blanda äggvispet och chokladsmeten.

4
Häll smeten i muffinsformen. Tryck ner en tryffel i varje. Sätt in i frysen.

5
Vid servering: Ta ut formarna ur frysen och låt stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 15–20 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 18 minuter. Låt vila en liten stund innan kakorna försiktigt lossas med en vass kniv och tas ur formen.

6
Lägg på en klick crème fraiche och strö över strimlad mörk choklad. Toppa med bär och en myntakvist.

Scroll to Top