Du behöver
- 250 g mörk choklad 70
- 250 g smör
- 4 st äggulor
- 4 st ägg
- 1 dl rörsocker
- 2 msk konjak
- 1 dl vetemjöl
- 6 st chokladtryffel gärna med konjakssmak
Servera med:
crème fraîche
choklad strimlad mörk
bär färska
mynta
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smörj och mjöla en muffinsplåt med 6 hål som vardera rymmer ca 2 dl.
2
Smält chokladen i bitar och smör på svag värme.
3
Rör ihop äggulor, ägg, socker och konjak för hand utan att slå in luft. Sikta ner mjölet i äggvispet. Blanda äggvispet och chokladsmeten.
4
Häll smeten i muffinsformen. Tryck ner en tryffel i varje. Sätt in i frysen.
5
Vid servering: Ta ut formarna ur frysen och låt stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 15–20 minuter. Grädda mitt i ugnen, ca 18 minuter. Låt vila en liten stund innan kakorna försiktigt lossas med en vass kniv och tas ur formen.
6
Lägg på en klick crème fraiche och strö över strimlad mörk choklad. Toppa med bär och en myntakvist.