Kokotter

Du behöver 2 st schalottenlökar 140 g bacon 1 msk smör eller margarin 1 dl parmesanost riven 6 st ägg 1.5 dl vispgrädde Garnera med:...

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 140 g bacon
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl parmesanost riven
  • 6 st ägg
  • 1.5 dl vispgrädde

Garnera med:

persilja
körsbärstomater

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smörj 6 portionsformar, som rymmer ca 1 1/2 dl. Skala och hacka löken. Strimla baconet. Stek lök och bacon i en stekpanna med smör tills baconet är nästan knaprigt. Fördela i formarna.

2
Strö på ost. Knäck ner ett ägg i varje form fördela försiktigt grädde i formarna. Blanda lätt med en sked men bevara gulan hel.

3
Grädda i vattenbad i ugnen, ca 20 minuter, tills äggvitan är stel och gulan lite lös. Garnera med persilja och tomatklyfta.

Scroll to Top