Du behöver
- smör
- mjöl
- 4 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 tsk ättikssprit
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 1 dl kokos
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 st burk krossad ananas 227 g varav 140 g
5 st kiwi
2 st passionsfrukt
10 st physalis
mynta
Ugn: 150°
Gör så här
1
Rita en rundel, på ett bakplåtspapper, som är 28 cm i diameter. Smörj inuti rundeln med smör och strö över lite mjöl.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning tills det blir en blank maräng. Vänd ner ättika, majsstärkelse och kokos.
3
Bred ut marängen i cirkeln på bakplåtspappret. Tillaga i ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i ugnen i minst 3 timmar.
4
Fyllning: Vispa grädde och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av väl i en sil och pressa ur saften med en sked. Blanda ner ananasen i grädden och fördela på marängen. Garnera med kiwiskivor, passionsfrukt, physalis och mynta.