Kokos- och limeparfait

Du behöver 1.5 dl kokosmjölk 2 st äggulor 1 st lime rivet skal 1 dl florsocker 3 dl vispgrädde Servera med: kokos rostad frukt t...

Du behöver

  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 st äggulor
  • 1 st lime rivet skal
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Servera med:

kokos rostad
frukt t ex physalis
färsk mynta

Gör så här

1
Häll upp kokosmjölken i en bunke och rör den slät.

2
Vispa ihop äggulor, limeskal och siktat florsocker i en stor skål. Vispa i kokosmjölk och limesaft.

3
Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.

4
Klä 6 portionsformar eller en stor form med plastfolie. Häll i smeten och täck med plastfolie och låt stå i frysen i minst 4 timmar.

5
Stjälp upp parfaiten och låt den stå en stund i rumstemperatur innan servering. Strö på kokos och servera med frukt och mynta.

Scroll to Top