Kokos- och limeparfait

Exotiska smaker som kokos och lime blir ett härligt smakmöte i den här krämiga parfaiten.

Du behöver

  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 st äggulor
  • 1 st lime rivet skal + 1 msk pressad limesaft
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Servera med

kokos rostad
frukt exotisk t ex physalis, passisonfrukt, ananas, papaya
färsk mynta

Gör så här

1
Häll upp kokosmjölken i en bunke och rör den slät.

2
Vispa ihop äggulor, limeskal och siktat florsocker i en stor skål. Vispa i kokosmjölk och limesaft.

3
Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.

4
Klä 6 portionsformar eller en stor form med plastfolie. Häll i smeten och täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.

5
Stjälp upp parfaiten och låt den stå en stund i rumstemperatur innan. Strö på kokos och servera med frukt och mynta.

Scroll to Top