Du behöver
- 175 g smör
- 6 dl havregryn Semper ren havre
- 2 dl solroskärnor
- 0.5 dl mandelmjöl
- 1.5 dl rörsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 0.5 dl ljus sirap
- 175 g mörk choklad
- solroskärnor rostade
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i ren havre, solroskärnor, mandelmjöl, rörsocker och vaniljsocker. Bred ut massan i en långpanna, ca 30×40 centimeter, med bakplåtspapper i botten och platta till. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.
2
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Pensla bottnen med chokladen medan bottnen fortfarande är varm. Strö över solroskärnor och tryck till dem försiktigt. Skär kakan i rutor och låt kallna.