Knäckiga rutor

Att baka i långpanna är alltid praktiskt. De här småkakorna med havre, solroskärnor och mörk choklad är härligt knapriga och påminner lite om knäck.

Du behöver

  • 175 g smör
  • 6 dl havregryn Semper ren havre
  • 2 dl solroskärnor
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rörsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 175 g mörk choklad
  • solroskärnor rostade

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i ren havre, solroskärnor, mandelmjöl, rörsocker och vaniljsocker. Bred ut massan i en långpanna, ca 30×40 centimeter, med bakplåtspapper i botten och platta till. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

2
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Pensla bottnen med chokladen medan bottnen fortfarande är varm. Strö över solroskärnor och tryck till dem försiktigt. Skär kakan i rutor och låt kallna.

Scroll to Top