Knäckebröd

Du behöver 13 g jäst 1 dl mjölk 1 tsk ljus sirap 1 dl grahamsmjöl 0.5 dl vetemjöl 0.5 dl fint rågmjöl vetemjöl till kavling...

Du behöver

  • 13 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk ljus sirap
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl fint rågmjöl
  • vetemjöl till kavling

Servera med:

färskoströra

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt sirap, grahamsmjöl, vetemjöl och rågmjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den tunt med hjälp av mjöl på kaveln. Kavla med kruskavel. Ta ut rundlar med mått som är ca 4 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter.

Scroll to Top