Du behöver
- 13 g jäst
- 1 dl mjölk
- 1 tsk ljus sirap
- 1 dl grahamsmjöl
- 0.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl fint rågmjöl
- vetemjöl till kavling
Servera med:
färskoströra
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt sirap, grahamsmjöl, vetemjöl och rågmjöl och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den tunt med hjälp av mjöl på kaveln. Kavla med kruskavel. Ta ut rundlar med mått som är ca 4 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, ca 5 minuter.