Klyftpotatis

Knepet med att lyckas med klyftpotatis är att först förvälla den, för då blir den härligt frasig. Med timjan som smaksättare passar potatisen bra till den grekiska lammfärsbiffen, porterkotletterna och biffen i grönpepparsås. Till kycklingfilén är det gott med sesamfrö på potatisklyftorna.

Du behöver

  • 1 kg bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk timjan eller 2 msk sesamfrö
  • flingsalt

Ugn: 250°

Gör så här

1
Tvätta och torka potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Förväll potatisklyftorna i lättsaltat vatten, 3 minuter. Ta upp potatisen och låt rinna av i ett durkslag.

2
Blanda potatis, olja, timjan eller sesamfrö och salt på en plåt med bakplåtspapper.

3
Tillaga potatisen i övre delen av ugnen tills de är klara, ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.

Scroll to Top