Klassisk korvlåda i modern form

Nu är det retromat som gäller, men med en lite modernare touch. Vi har piffat upp vår korvlåda med matkorn, lök, squash, morot, sojabönor och ajvar relish!

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st squash ca 175 g
  • 1 st morot ca150 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl ajvar relish stark
  • 1 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl matkorn
  • 250 g sojabönor frysta
  • 400 g falukorv
  • 225 g mozzarella

Garnera med:

0.75 dl svarta oliver urkärnade
basilika

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skala och skär löken i bitar. Skölj och skär squashen i bitar. Skala och skär moroten i bitar. Hacka eller mixa grönsakerna grovt i en matberedare med kniven monterad.

2
Fräs grönsakerna i en kastrull med olja, ca 3 minuter. Tillsätt ajvar relish, vatten, grädde och matkorn. Koka upp och låt sjuda på svag värme, 5 minuter. Tillsätt sojabönorna och bred ut hälften av blandningen i en smord ugnsfast form.

3
Ta bort skinnet på falukorven och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna omlott ovanpå grönsaksblandningen. Täck med resten av grönsaksblandningen.

4
Bryt mozzarellaosten i bitar och fördela över grönsaksblandningen. Gratinera mitt i ugnen, 10–15 minuter. Garnera korvlådan med delade oliver och basilikablad.

Scroll to Top