Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st squash ca 175 g
- 1 st morot ca150 g
- 2 msk olivolja
- 1 dl ajvar relish stark
- 1 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- 2 dl matkorn
- 250 g sojabönor frysta
- 400 g falukorv
- 225 g mozzarella
Garnera med:
0.75 dl svarta oliver urkärnade
basilika
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och skär löken i bitar. Skölj och skär squashen i bitar. Skala och skär moroten i bitar. Hacka eller mixa grönsakerna grovt i en matberedare med kniven monterad.
2
Fräs grönsakerna i en kastrull med olja, ca 3 minuter. Tillsätt ajvar relish, vatten, grädde och matkorn. Koka upp och låt sjuda på svag värme, 5 minuter. Tillsätt sojabönorna och bred ut hälften av blandningen i en smord ugnsfast form.
3
Ta bort skinnet på falukorven och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna omlott ovanpå grönsaksblandningen. Täck med resten av grönsaksblandningen.
4
Bryt mozzarellaosten i bitar och fördela över grönsaksblandningen. Gratinera mitt i ugnen, 10–15 minuter. Garnera korvlådan med delade oliver och basilikablad.