Kladdkakemuffins

Ett mellanting mellan kladdkaka och muffins. Enkla, snabbgjorda och syndigt goda. En kula vaniljglass och bär är gott till.

Du behöver

  • 50 g mörk choklad 70 %
  • 2 st ägg
  • 1.25 dl rörsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 msk espressopulver
  • 0.5 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Gör så här

1
Grovhacka chokladen. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda i chokladen. Vispa ner chokladblandningen i äggvispet.

2
Blanda mjöl, kakao, kaffepulver och bakpulver och vispa ner i smeten.

3
Häll smeten i muffinsformar av papper som rymmer cirka 1 1/2 dl. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Servera nygräddade.

Scroll to Top