Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk pepparkakskrydda
- 1 tsk bakpulver
Garnera med:
1.5 dl vispgrädde
pepparkakor små
Servera med:
grädde med lingon
Ugn: 200°
8-10 bitar
Gör så här
1
Bryt chokladen i bitar. Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning. Låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst.
2
Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med chokladblandningen. Häll smeten en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i 15 minuter. Låt kakan kallna helt.
3
Vispa grädden och klicka eller spritsa ut på kakan. Garnera med små pepparkakor. Servera med grädde blandad med lingon.