Kladdkaka med pepparkakssmak

Du behöver 200 g mörk choklad 200 g smör 4 st ägg 2 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 2 tsk pepparkakskrydda 1 tsk bakpulver Garnera...

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk bakpulver

Garnera med:

1.5 dl vispgrädde
pepparkakor små

Servera med:

grädde med lingon

Ugn: 200°

8-10 bitar

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar. Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning. Låt svalna något. Vispa ägg och socker poröst.

2
Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med chokladblandningen. Häll smeten en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Grädda i 15 minuter. Låt kakan kallna helt.

3
Vispa grädden och klicka eller spritsa ut på kakan. Garnera med små pepparkakor. Servera med grädde blandad med lingon.

Scroll to Top