Kladdkaka med mandelmaräng

Med en spännande marängtopping törs jag lova att den här kakan kommer att göra succé. En klick lättvispad grädde passar bra till.

Du behöver

Botten:

50 g smör rumsvarmt
1.5 dl strösocker
3 st äggulor
0.75 dl kaffe kallt, starkt
1 3/4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Maräng:

3 st äggvitor
1.5 dl strösocker
1 dl mandelspån
1 dl pumpakärnor
0.5 dl solroskärnor

Ugn: 175°

8-10 bitar

Gör så här

1
Botten: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Vispa smör och socker poröst. Vispa i en äggula i taget, och därefter kaffet.

2
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner det. Vispa till en jämn smet. Bred ut smeten i formen.

3
Maräng: Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg smet. Vänd ner mandel, pumpa- och solroskärnor. Bred marängen över kaksmeten.

4
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.

Scroll to Top