Kladdkaka med karamelliserad mjölk

Du behöver 150 g smör 3 st ägg 3 dl strösocker 1.5 dl mandelmjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 st mjölk 400 g...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st mjölk 400 g

Topping:

150 g mörk choklad
2 dl salta jordnötter salta
1 dl minimarshmallows

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda mandelmjöl, kakao och vaniljsocker, och rör ner i smeten tillsammans med smöret.

2
Häll hälften av smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Klicka på den karamelliserade mjölken så jämnt som möjligt över kakan. Avsluta med resten av kladdkakesmeten.

3
Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter. Kakan ska vara kladdig. Låt kakan kallna ett par timmar, gärna över natten.

4
Topping: Smält chokladen över vattenbad och bred över kakan. Strö på grovt hackade jordnötter och marshmallows.

Scroll to Top