Du behöver
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl mandelmjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 st mjölk 400 g
Topping:
150 g mörk choklad
2 dl salta jordnötter salta
1 dl minimarshmallows
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda mandelmjöl, kakao och vaniljsocker, och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
2
Häll hälften av smeten i en smord form, 24 cm i diameter. Klicka på den karamelliserade mjölken så jämnt som möjligt över kakan. Avsluta med resten av kladdkakesmeten.
3
Grädda i nedre delen av ugnen, 30 minuter. Kakan ska vara kladdig. Låt kakan kallna ett par timmar, gärna över natten.
4
Topping: Smält chokladen över vattenbad och bred över kakan. Strö på grovt hackade jordnötter och marshmallows.