Kladdkaka extra allt

Du behöver 125 g mörk choklad 125 g smör 3 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 st ägg 3 dl vetemjöl 2 msk kakao 1...

Du behöver

  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 100 g mjölkchoklad

Topping:

100 g minimarshmallows
1 st dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)

Tryffel:

100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
1.5 dl vispgrädde

Garnera med:

jordgubbar

Ugn: 175°

10 bitar

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och smält i en stor kastrull tillsammans med smör. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, kakao och salt. Hacka chokladen och rör ner i smeten. Häll smeten i en form, 24 cm i diameter, och grädda i 20 minuter.

2
Topping: Strö över marshmallows och låt stå i ugnen ett par minuter tills de börjar smälta. Ta ut kakan och bred på dulce de leche. Låt kakan kallna.

3
Tryffel: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll över chokladen, och rör om tills chokladen smält. Bred chokladen över kakan och låt stelna. Garnera med jordgubbar.

Scroll to Top