Du behöver
- 125 g mörk choklad
- 125 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
- 100 g mjölkchoklad
Topping:
100 g minimarshmallows
1 st dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)
Tryffel:
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
1.5 dl vispgrädde
Garnera med:
jordgubbar
Ugn: 175°
10 bitar
Gör så här
1
Bryt chokladen i bitar och smält i en stor kastrull tillsammans med smör. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, kakao och salt. Hacka chokladen och rör ner i smeten. Häll smeten i en form, 24 cm i diameter, och grädda i 20 minuter.
2
Topping: Strö över marshmallows och låt stå i ugnen ett par minuter tills de börjar smälta. Ta ut kakan och bred på dulce de leche. Låt kakan kallna.
3
Tryffel: Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll över chokladen, och rör om tills chokladen smält. Bred chokladen över kakan och låt stelna. Garnera med jordgubbar.