Kladdiga bullar med färskostfrosting och karamelliserade pekannötter

Du behöver 5 dl mjölk 50 g jäst 175 g smör 2 dl strösocker 0.5 tsk salt vetemjöl ca 13 dl Fyllning: 2.5 dl farinsocker...

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • vetemjöl ca 13 dl

Fyllning:

2.5 dl farinsocker
2.5 tsk kanel
100 g smör
2 dl pekannötter

Karamelliserade pekannötter:

25 g smör
1.5 dl strösocker
0.5 tsk kanel
1 krm salt
125 g pekannötter

Frosting:

100 g färskost
100 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl vatten

Pensling:

ägg

Gör så här

1
Värm mjölken till 37º. Smula ner jästen i en skål. Klicka i rumsvarmt smör. Tillsätt mjölken och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta degen i maskin, 15 minuter eller för hand, 20 minuter. Låt jäsa övertäckt i 60 minuter.

2
Fyllning: Rör ihop farinsocker, kanel och rumsvarmt smör. Hacka pekannötterna grovt.

3
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rek-tangel. Bred på fyllning och strö över pekannötter.

4
Rulla ihop degen från långsidan och skär längden i 3 cm tjocka bitar. Ställ bullarna i en smord muffinsplåt eller lägg på plåtar i dubbla formar alt fasta/hårda formar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

5
Karamelliserade pekannötter: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt socker, kanel och salt och låt sockret smälta helt. Ta stekpannan från plattan och rör i pekannötterna. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna. Hacka till smulor.

6
Frosting: Blanda färskost, rumsvarmt smör, vaniljsocker och vatten, och glasera de varma bullarna. Frostingen ska rinna över bullarna. Strö över karamelliserade pekannötter.

Scroll to Top