Kikärtsoppa med apelsin

Du behöver 100 g torkade kikärter 1 st purjolök 1 msk olivolja 1 st apelsinskal strimla 0.5 tsk spiskummin stött 0.5 st röd chilipeppar 5...

Du behöver

  • 100 g torkade kikärter
  • 1 st purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 1 st apelsinskal strimla
  • 0.5 tsk spiskummin stött
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 5 dl buljong
  • 1 st apelsin pressad
  • 0.5 tsk strösocker
  • 35 g färsk spenat

Servera med:

fullkornsbröd rostat, ev med hackad tomat eller tapenade

Gör så här

1
Blötlägg kikärterna i kallt vatten över natten. Koka dem i nytt vatten i ca 45 minuter. Häll av vattnet.

2
Skölj purjolöken och skiva den. Fräs i olja i en gryta. Tillsätt apelsinskal, spiskummin, hackad chili och buljong. Låt koka under lock i 30 minuter.

3
Lägg i kikärterna och koka i 10 minuter till. Mixa soppan slät och koka upp den igen. Tillsätt apelsinsaft, socker och spenat och koka upp. Servera med bröd.

Scroll to Top