Du behöver
- 100 g torkade kikärter
- 1 st purjolök
- 1 msk olivolja
- 1 st apelsinskal strimla
- 0.5 tsk spiskummin stött
- 0.5 st röd chilipeppar
- 5 dl buljong
- 1 st apelsin pressad
- 0.5 tsk strösocker
- 35 g färsk spenat
Servera med:
fullkornsbröd rostat, ev med hackad tomat eller tapenade
Gör så här
1
Blötlägg kikärterna i kallt vatten över natten. Koka dem i nytt vatten i ca 45 minuter. Häll av vattnet.
2
Skölj purjolöken och skiva den. Fräs i olja i en gryta. Tillsätt apelsinskal, spiskummin, hackad chili och buljong. Låt koka under lock i 30 minuter.
3
Lägg i kikärterna och koka i 10 minuter till. Mixa soppan slät och koka upp den igen. Tillsätt apelsinsaft, socker och spenat och koka upp. Servera med bröd.