Kikärtsburgare i pitabröd

De här burgarna är saftiga och serveras i varma pitabröd. En klick fetaost-yoghurt fullbordar Medelhavskänslan.

Du behöver

  • 2 st burkar kikärter
  • 1 st gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st morot grovriven
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl hackad koriander
  • 3 krm salt
  • 1 krm nymald peppar
  • sesamfrö till stekning

Fetayoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta pressad
100 g fetaost
0.5 dl hackad mynta
0.5 st citron rivet skal av
flingsalt

Servera med:

pitabröd varma
sallad rödlök, feferoni
paprika grillad i olja

Gör så här

1
Låt kikärterna rinna av. Skala och hacka löken. Mixa kikärterna till ett fint hack i matberedaren. Blanda i lök, vitlök, morot, ägg, ströbröd och kryddor. Låt gärna smeten stå till sig i kylen.

2
Forma den ganska lösa smeten till 8 biffar. Vänd dem i sesamfrö och stek i olja.

3
Fetayoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

4
Servera biffarna i varma pitabröd tillsammans med fetayoghurt, sallad, rödlök, paprika och feferoni.

Scroll to Top